People like us, do things like this.
— Seth Godin

Mensen zoals jij en ik hechten waarde aan ons werk en de uitvoering daarvan. We willen dat de klant profiteert en dat de mensen in onze leef- en werkomgeving het goed hebben.
We hebben behoefte aan gedachtes en concreet die ons sterker maken en die ons helpen de moeilijkheden die we in de praktijk ervaren goed te doorstaan.


Mensen zoals jij en ik geven om ons werk. Dag in, dat uit doen we ons best er het beste van te maken.

Ik zal je laten zien met welke mensen ik goed samenwerk. Het geeft je een idee van de richting die zij hebben gekozen, waar ze tegenaan lopen en waar hun behoeftes liggen. Mensen als zij zijn misschien wel mensen zoals jij. Herken je jezelf voor een belangrijk gedeelte in hun, dan is de kans groot dat jij en ik goed zouden kunnen samenwerken.

Ontmoet Dennie en Frank.

Dennie: ondernemer met personeel en een hart van goud

Dennies grootste probleem was dat hij zijn plannen tot uitwerking wilde laten komen en dat hij zijn personeel tevreden wilde houden. Hij kreeg het in de praktijk echter niet voor elkaar de twee hand in hand te laten gaan, en op den duur liep het vast.

Dennie is een ondernemer met personeel. En bovenal iemand met een hart van goud. Zijn familiebedrijf bestaat al 125 jaar. Ja hij wil geld verdienen en een winstgevend bedrijf hebben, maar bovenal wil hij gewoon goed werk leveren. In een prettige sfeer. Kwaliteit bieden.

Dennie wilde zich meer specialiseren als zaak zijnde en daarom moesten er bepaalde dingen worden veranderd. Zijn plannen strandden voorheen echter al in een vroeg stadium en kwamen nooit volledig tot uiting.
Na meerdere managementtrainingen voor ondernemers kwam hij in september 2017 op gevoel bij mij terecht, nadat we een jaar daarvoor een keer aan elkaar waren voorgesteld. Hij had het gevoel dat ik zijn taal sprak, en hij had het idee dat ik hem verder kon helpen.

Anderhalf jaar later in mei 2019 kunnen we vaststellen dat Dennie vooral behoefte had aan de nodige ruimte en de nodige bescherming van zijn plannen. Niet teveel luchtballontjes delen met het personeel want dit leidde voornamelijk tot onrust, maar vooral even goed bedenken wat je nou echt wil en dan ruimte geven voor input. Het werkte bevrijdend voor hem en tegelijkertijd gaf het personeel wat rust zodat ze zich wat meer konden focussen op hun dagelijkse werk.


Frank: ambitieus en sociaal mens, met de wil het beste te maken van zijn werk en zijn leven.

Frank zijn grote probleem was dat hij zich zo graag wilde ontwikkelen, dat hij zichzelf in het proces voorbij liep en veel te veel tegelijk ging doen. Dit legde hem in situaties soms eerder lam dan dat het hem effectiever maakte.

Frank. Heel veel duiken, nooit de bodem halen. Hij is een financial in loondienst bij een zorgbedrijf. Zeer intelligent en bovendien sociaal begaafd en geïnteresseerd. Frank wil zijn werk goed doen, en hij wil een positief effect hebben op de mensen in zijn omgeving. Zowel zakelijk als thuis.

Omdat hij het uiterste van zichzelf vraagt, staat hij open voor ontwikkeling en de daarbij behorende kritische blik. Frank bleek aan te lopen tegen het fenomeen "veel duiken, nooit de bodem halen." Wat zoiets betekent als: in zijn wil om het beste eruit te halen open staan voor alles, maar uiteindelijk heen en weer geslingerd te worden tussen heel veel ontwikkelpunten en uiteindelijk eindigen met het gevoel dat het allemaal wel iets heeft bijgedragen maar eigenlijk ook weer net niet. Dat frustreerde hem, en het maakte hem ook niet direct een effectievere persoon.

Frank bleek behoefte te hebben aan minder zwembaden en het zwembad waarin hij ging duiken mocht wel behoorlijk diep zijn, maar tegelijkertijd moest het dicht bij de praktijk blijven. Onze gesprekken bleken daar uitermate goed aan te voldoen. De situaties waarin hij verzeild raakte bleek de beste leermeester van allemaal, en door te kijken wat dit hem allemaal kon leren en hoe hij hiermee praktisch kon omgaan, werd hij niet alleen effectiever op korte termijn, maar leerde hij op langere termijn patronen herkennen waardoor zijn ontwikkeling regelmatig in een stroomversnelling kwam.

De adviezen die ik hun gaandeweg gaf en de manier waarop onze samenwerking verliep kwam in de basis steeds op hetzelfde neer. Lees verder.