Spelers als Xavi en Frenkie de Jong lijken nooit haast te hebben, Max Verstappen oogt altijd rustig in zijn auto, en toch lukt het ze hoge snelheid en kwaliteit te combineren. Wat kunnen wij hiervan leren?

Waar zij het tempo bepalen, worden wij tegenwoordig te vaak geleefd door de hoge snelheid waarin alles gaat.
We zien de makkelijke oplossing niet meer en gaan steeds harder werken om toch de kwaliteit te leveren die we willen.
En dat maakt ons regelmatig moe en gefrustreerd.
En dat maakt het allemaal niet makkelijker.


Hoge snelheid alleen staat echte kwaliteit in de weg
Hoge snelheid alleen en maar doorgaan staat echte kwaliteit in de weg. Het wordt steeds moeilijker om de juiste oplossing te zien. Niet uit de bocht vliegen is onze eerste zorg. En dit is een gevaarlijke ontwikkeling, omdat echte kwaliteit nodig is voor de toekomstbestendigheid van onze ondernemingen en onze plannen (positieve intenties). Kwaliteit komt voort uit individuele creativiteit, oplossingsgerichtheid en de synergie die ontstaat bij hoogwaardige samenwerking. De hoge snelheid staat individuele topperformance in de weg, laat staan wat het doet met het vermogen om samen te komen tot oplossingen die zo hard nodig zijn.

Connect
De tijd is gekomen om even te vertragen. Even de snelheid eruit. Even een kleine adempauze. Even de bal aan de voeten houden, even kijken waar de ruimte ligt, even kijken of je een opening ziet. Wat wil je nou eigenlijk dan? Waar ben je mee bezig?

Redirect
Vind jouw tempo. Een tempo dat bij je past. Waarin jezelf beter tot je recht komt, waarin je meer ziet en meer klaar bent voor de uitdagingen die je staan te wachten. Waarin je weer in staat bent creatief te zijn en waardevol werk te doen. Waarin je weer in staat bent naar de ander te luisteren en zo samen aan belangrijke doelen kan werken. Samen staan we sterk. Het hoeft niet alleen. Het hoeft niet zo snel. En dan zul je zien wat Frenkie de Jong en Max Verstappen allang weten: doe rustig aan, en je zal sneller gaan dan ooit!